PAYOT, SCHOONHEID IN BEWEGING SINDS 1920

Het prachtige Franse cosmeticamerk Payot is ontstaan in 1920 dankzij de visie van één vrouw: Dr. Nadia Payot. Na een studie van 6 jaar aan de Medische Faculteit van Lausanne wordt zij in 1913 één van de eerste vrouwelijke artsen en is daarmee haar tijd ver vooruit. In 1917 vertrekt ze naar New York en komt daar in aanraking met de eerste schoonheidssalons en besluit dan om zich toe te gaan leggen op de schoonheid van de vrouw.

Door haar ontmoeting met de prima ballerina Anna Pavlova begrijpt Nadia Payot het belang en de invloed  van beweging voor het behoud van de jeugdigheid van de huid. Het verschil tussen het jonge danslichaam en de vermoeidheid van de gezichtshuid maakte dat zij overging tot het samenstellen van huidverzorgende producten en gezichtsgymnastiek voor thuis. In 1925 opent Nadia Payot haar eerste Parijse schoonheidsinstituut en vanaf 1947 leidt ze ook vele schoonheidsspecialistes op in haar eigen behandelmethode.

Dr. Nadia Payot sterft in 1966 maar tot de dag van vandaag leeft haar erfenis nog altijd voort: beweging is de beste anti ageing behandeling. In een hihg-tech laboratorium in Parijs worden nog altijd de producten van Payot ontwikkeld door de samenwerking van oa een bioloog, farmaceut, dermatoloog, fysiotherapeut en een chemisch technicus. Veiligheid en doeltreffendheid van de producten heeft de prioriteit, maar ook de geurbeleving en het plezier in gebruik zijn belangrijk. De producten worden niet op dieren getest.

Wil je zelf een ontspannen behandeling ervaren met de producten van Payot? Maak hier een afspraak voor in mijn salon!